JasperB.reismee.nl

Magnetic Island, Mission Beach & Cairns

Eenmaal aangekomen in Townsville de ferry gepakt naar Magnetic Island. Een van de vele eilanden voor de kust van Australie. Veel natuurlijke schoonheid is er te vinden. In de avond opossum gevoerd en daarna gaan slapen. Volgende ochtend een brommert gehuurd en we zijn het eiland over gecruised, eerst naar Horseshoe Bay daarna naar Picnic Bay. Op het eind van de dag nog naar de rotswallabee's geweest, leuke ervaring! In de avond moest de brommert weer teruggebracht worden, maar vlak voordat we er waren zijn we eraf gevallen. Een bocht, 15 km/pu en watgravel was genoeg om mijn rechterbeen voor twee weken te beperken. Naar de eerste hulp geweest, wonden schoongemaakt etc.
Volgende dag de ferry van Magnetic Island naar Townsville gepakt, om vervolgens de bus te pakken naar Mission Beach. Mission Beach ligt vlakbij het regenwoud en aangezien een duik in het water niet mogelijk was, i.v.m. infecties, gingen we een wandeling maken in het regenwoud. Mooie ervaring, we hebben daar een paar guana's gezien en wat ander wild. Na de wandeling zijn we naar een fruit proeverij gegaan, vreemde nieuwe smaken ontdekt, ben alleen de namen vergeten vande vruchten.
Volgende dag de bus gepakt naar Cairns, waar we werden opgevangen dooreen nieuw couchsurf adres. Dit keer zaten we in eenspa resort met alles erop en eraan. Kingsize bed, een supermooie accomodatie. Daar de rest van de dag een beetje bij het zwembad gezeten en wat vanCairns bezocht. De volgende dag hadden we een tour geboekt, Uncle Brian's. We werden opgepikt om 7 uur s'ochtends en kwamen terug om half 9 s'avonds, lange dag dus.We zijn eerst naar een rivier geweest en daarna naar nogwat watervallen, o.a. Millaa Millaa bekend van de Herbelessence reclame, er ging vaag een belletje rinkelen.
Tijdens de tour bij toeval een 5 meter lange slang gezien!
We hebben daar primagegeten, hele goede tour, zeker een aanrader!
Gister met onze couchsurfhost naar Port Douglas geredenen daar een beetje rondgekeken, ook een leuke ervaring! Naar de Barron Falls geweest. Alle foto's staan op facebook.
Vandaag een beetje gehangen in Cairns. Morgen de auto oppikken voor onze 5-daagse roadtrip. Waar we heen gaan weten we nog niet, maar men zegt dat als je de outback van Australie niet gezien hebt, dan heb je Australie niet gezien, dus misschien rijden we gewoon een paar hondert km naar het westen voor de lol, we zien hetwel.
Aanstaande zondag naar Bali :<)

mama

Zo Jas, weer een heeeel verhaal, super hoor, je maakt een hoop mee. Hopelijk gaat het weer goed met je voet en been, heb je nog een tetanus injectie gehad? Nog veel plezier met de autotour, ben benieuwd waar jullie uiteindelijk belanden! Dikke kus xxxxxxx