JasperB.reismee.nl

Roadtrip Cairns

Afgelopen maandag de campervan opgepikt bij wicked travel. Vanuit Cairns direct naar Millaa Millaa gereden, waar diverse watervallen te bewonderen zijn. Vanuit Millaa Millaa naar Ravenshoe gereden, om daar de Millstream falls te bezichtigen. Ook wel de grootste waterval van Australie. Daarna een slaapplek gezocht in de buurt van Innis Hot Springs. Daar eenmaal aangekomen besefte we ineens dat we geen slaapspullen meegekregen hadden en het is best koud 200km ten westen van Cairns. Volgende dag besloten om de 'outback' in te gaan, richting CHILLagoe, maar eerste moest er een zandweg van 100 km afegelegd worden, overigens niet helemaal volgens de richtlijnen van Wicked Campers. Na 3 uur gereden te hebben zijn wedaar aangekomen. Het eerste wat opvalt is dat het er erg rustig is, geen backpacker te bekennen. Naar het eerste beste informatiecentrum gereden om te vragen wat te doen in the middle of nowhere.
Het werd ons allemaal uitgelegd door een locaal vrouwtje, dat al 76 jaar in Chillagoe woont.
Eerst gingen we kijken bij de Balancing Rock, een 15 mtr hoge kei dieeen beetje scheef staat, je heb het gevoel dat jeelk momentgeplet kan worden als je er naast staat. Daarna naar 'The Arches' gereden, ongeveer 13km buiten Chillagoe. Dit natuurlijk wonder is ook te bezichtigen in de film 'Avatar' voor degene die wilt weten hoe het eruit ziet, of op mijn facebook.
Vervolgens nog wat Aboriginal paintings gezien, die overigens allemaal op hele bijzondere locaties te bewonderen zijn, je ziet letterlijkhet verledenop de rots. Ophet eind van de dag nognaar een uitzichtpunt geweest en naar een oldtimermuseum.
Volgende dag besloten om uit de outback te gaan, richting Atherton. Eenmaal daar aangekomen beetje rondgekeken in het dorp. Het wasAnzac Day, een nationale dag om de gevallen soldaten bij Gallipoli te herdenken. Daarna naar een Chocolade&koffiefabriek gereden, met gratis proeving. Stijf van de cafeine en de suiker door het museum gelopen.
Daarna naar een mango wijn proeverij gereden, waar we bij aanvang erachter kwamen dat je ervoor moest betalen. Op het moment dat we wilden weggaan kwam er een ouder stel naar ons toe en zij zeiden dat ze het voor ons wilden betalen. Op het eind hebben ze nog een fles wijn voor ons gekocht, de aardigste Australiers tot dusver!
Op het eind van de dag naar The Crater en de Dinner Falls gereden, om vervolgens neer te strijken in Maranda voor de nacht.
Gisternaar een Dairy Farm geweest, o.a. chocola en kaas geproefd. IJs gekocht, raisin rum ijs, beste ijs tot nu toe! Vervolgens naar een meer gereden in de buurt van Yungaburra, was jammer genoegniks te doen. In de avond opzoek gegaan naar een slaapplek, uiteindelijk beland in Cairns.
Vandaag in de ochtend naar de Christal Cascades gereden, en in de middag een bezoek gebracht aan het ziekenhuis. Genezing verloopt voorspoedig, over 4 dagen zonder verband.

Sjaakie

Mooi verhaal jap, hopelijk vergaat het je nog goed

jannik

klinkt gut alter