JasperB.reismee.nl

weer terug in Aussie

Gisteren aangekomen in Brisbane, na een hele lange dag in Auckland. Aangezien wij de laatste dag in Auckland wilden zijn, werd het lastig om ergens gratis te gaan kamperen. We hadden dus de camper in de parkeergarage gezet, omdat zij ook aan nachtparkeren deden voor 8 dollar. Goede deal dachten wij, totdat we om 11 uur s'avonds terugkwamen. De parkeergarage was dicht was en er was geen mogelijkheid meer om bij de camper te komen, terwijl er op een bord bij de parkeergarage wel stond dat je de auto in de nacht kon ophalen. We zijn dus vervolgens tot twee uur uitgegaan en hebben daarna Burger king gepakt. Op  een gegeven moment was het 6 uur en ging de parkeergarage weer open en hebben we de auto meteen gehaald en zijn we naar Wicked Campers gereden waar we de camper hadden gehuurd. Zij gingen pas om 10 uur open dus we hebben nog een paar uur bij hun voor op de stoep geslapen.
Het inleveren van de camper ging bovenverwachting goed, aangezien de voorruit kapot was gegaan door een kiezelsteen op de weg en daarbij hadden we ook nog een boete van 200 dollar opgelopen toen we gingen wildkamperen in Coromandel. Over beide hebben we ze niet gehoord.
Daarna hebben we de trein gepakt naar het centrum van Auckland en hebben we rond 4 uur in de middag afscheid genomen van elkaar.
Mijn vlucht naar Brisbane is heel goed gegaan eveneens als de vlucht naar Auckland, Emirates is absoluut een van de beste maatschappijen ter wereld. Eenmaal aangekomen in Brisbane ben ik direct naar een hostel gegaan om in te checken, aangezien ik een 1 nacht gratis voucher had van Woodduck hostel ben ik daar heengegaan. Helaas was hun receptie al gesloten en moest ik uitwijken naar een ander hostel vol met dikke engelse meisjes;) Opzich prima geslapen daar, aangezien ik redelijk moe was van de afgelopen dagen. Vandaag naar Woodduck gegaan om alsnog gebruik te maken van mijn voucher. Vanochtend een duits meisje ontmoet, zij heeft mij een beetje dingen laten zien in de stad, zoals de lagoon. In de middag door rood licht gelopen en aangesproken door politieagenten, die eruit zien als wegwerkers. Ik kwam een beetje onbeleefd over dus ze wilden mij een boete geven, maar toen zei ik dat ik Amsterdam kwam en dat ik dacht dat ze wegwerkers waren vonden ze het wel weer grappig en daarbij met de prachtige glimlach van het duitse meisje konden ze ons geen boete geven. Er lopen trouwens heel veel mooie vrouwen hier rond als je het vergelijkt met  NZ. Vanaf nu ga ik actief proberen te couchsurfen bij mensen. Ik heb vandaag 20 aanvragen gedaan bij mensen, inmiddels al 3 positieve reacties. Waarschijnelijk heb ik voor het weekend een slaapplek en voor volgende week maandag en dinsdag ook, dus dat gaat mij heel veel geld besparen als het zo doorgaat!

Philippe

Jasper,
Leuk verslag!
Heb je trouwens ook gekeken bij http://www.couchsurfing.org/ ?
Philippe

mama

Wat een verhaal Jas, heeerlijk!, ook super om je vanmorgen weer even aan de telefoon te hebben! Geniet lekker van alles wat je meemaakt, ik ben alweer benieuwd naar je volgende verhaal!!! Dikke kus van ons allemaal!!!xxxxxxx